Eveniment

Niculae Bădălău, care i-a numit „hoţi şi cerşetori” pe românii din Diaspora, a fost propus de PSD la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău, care i-a numit „hoţi şi...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.06.2020, 16:27 422

Senatorul PSD Niculae Bădălău, favorit pentru un post de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a declarat marţi că se consideră potrivit pentru postul respectiv. „Mă recomandă că am fost membru al Guvernului şi cele trei mandate de parlamentar”, a spus Bădălău.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că îl va susţine pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi şi pe Iulian Iancu pentru şefia ANRE.

În 2017, Bădălău a modificat legea de funcţionare a Curţii de Conturi astfel încât să poată ocupa o funcţie şi inginerii, senatorul PSD fiind de profesie inginer.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am şi facultatea de drept. Unii vor să scoată nişte gunoaie. Eu sunt şi jurist şi pe vechea lege corespundeam la criterii”, a precizat la Digi24 Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că este „favorit” pentru că îl recomandă experienţa.

„Sunt favorit ţinând cont de experienţa mea. Mi-am depus dosarul acolo, voi fi audiat de cele două comisii şi dânşi dau rezultat, după aia vine votul parlamentului. Mă recomandă că am fost membru al Guvernului, că am multe mandate de parlamentar. Îmi va folosi experienţa de jurist”, a declarat senatorul PSD.

Curtea de Conturi este condusă în acest moment de Mihai Busuioc, fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în vremea când ministerul era condus de Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO