Eveniment

Nicuşor Dan dă asigurări: Nu se pune problema triplării facturilor bucureştenilor

Nicuşor Dan dă asigurări: Nu se pune problema...

Autor: Petru Mazilu

04.11.2021, 13:50 601

Facturile pentru încălzire ale bucureştenilor nu se vor tripla la iarnă, anunţă Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Edilul şef spune că Primăria vrea să cumpere ELCEN. Declaraţiile au fost făcute la finalul întâlnirii cu premierul interimar Florin Cîţu.

Întâlnirea a avut loc joi, iar primarul şi premierul interimar au discutat despre ajutorul pe care Guvernul poate să-l dea Primăriei Bucureşti pentru a acoperi majorările de preţuri din sistemul de termoficare.

„Azi am vorbit despre cereri, prim-ministrul nu s-a pronunţat asupra soluţiei, vrea să se implice astfel încât cetăţenii să nu fie afectaţi”, a declarat primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan nu a anunţat cât va costa încălzirea, însă a spus că nu se pune problema triplării facturilor.

Primarul general a mai spus că a vorbit cu premierul interimar Florin Cîţu despre achiziţionarea ELCEN de către Primăria Bucureşti. Edilul estimează că este nevoie de plata unui avans de 30% în valoare de 325 de milioane de lei şi de acoperirea unor facturi evaluate la cel mult 600 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO