Eveniment

Nicuşor Dan face anunţul: Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5

Nicuşor Dan face anunţul: Tribunalul Bucureşti a...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.02.2022, 12:18 3210

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Tribunalul Bucureşti a suspendat joi PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5. Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sectoarelor 3 şi 6. Suspendarea PUZ-urilor nu blochează dezvoltarea Bucureştiului, spune el.

„Tribunalul Bucureşti a suspendat ieri (joi - n.r.) PUZ-urile (Plan urbanistic zonal - n.r.) sectoarelor 2, 4 şi 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanţă. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile Sector 3 şi Sector 6. De ani de zile, Dezvoltarea urbană a Bucureştiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spaţii verzi, Am avut sute de exemple de blocuri între case”, spune Nicuşor Dan.

„Am avut puţin investitori seriori la Bucureşti tocmai din cauza instabilităţii juridice, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic practic tot Bucureştiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale, şi atunci, cine este invesestitorul care vine să facă o afacere pe termen lung în Bucureşti în condiţiile acestei instabilităţi juridice?”, a declarat edilul.

El afirmă că suspendarea PUZ-urilor de sector nu înseamnă blocarea dezvoltării Capitalei.

„Circulă un fake news, cum că s-ar fi prin suspendarea de către Consiliul General ar fi blocat dezvoltarea în Bucureşti. Bucureştiul are un plan urbanistic general. În baza PUG, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism şi o autorizare de construire. În cazul în care nu este mulţumit de ceea ce prevede PUG, poate să ceară Consiliului General o derogare”, adaugă primarul general al Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO