Eveniment

Primăria Capitalei scoate la licitaţie de închiriere cu strigare 600 de spaţii comerciale poziţionate în Centrul Capitalei

Primăria Capitalei scoate la licitaţie de închiriere...
11.08.2022, 13:34 8480

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a venit cu o serie de măsuri pe care le propune ca soluţie pentru Fondul Imobiliar al Bucureştiului, printre care  Licitaţii cu strigare, la Primărie, pentru închirierea spaţiilor comerciale, Fond locativ activ - pentru restabilirea legalităţii contractelor de chirie a locuinţelor primăriei şi o soluţie pentru proprietarii din Bucureşti, care împart curtea casei cu Primăria. 

Propunerile - un pachet de proiecte de hotărâri - sunt supuse, începând de astăzi, dezbaterii publice. 

Vedeţi mai jos postarea integrală a viceprimarului

___

📌 Vin, astăzi, în faţa bucureştenilor cu acest pachet de măsuri care să contribuie la corecta administrare şi valorificare a patrimoniului municipal, în interesul oraşului:
1️⃣ Licitaţii cu strigare pentru închirierea spaţiilor comerciale ale Primăriei.
🖇️ Link proiect: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1587

Aşa vom proceda din luna septembrie pentru a valorifica spaţiile comerciale. Fără pile şi relaţii, fără contracte „date pe sub mână”. Procedură clară, transparentă, organizată în Sala de Consiliu a PMB.

Scoatem la licitaţia cu strigare un total de 600 de spaţii comerciale, poziţionate în zona centrală a Capitalei.

➡️ Creăm acces societăţilor comerciale la spaţii potrivite pentru dezvoltarea afacerii lor. Oferim predictibilitate şi încredere, prin încheierea unui contract de închiriere pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

În cazul deţinătorilor actuali de spaţii cu altă destinaţie, acestora le vor fi prelungite contractele pentru o perioadă de 5 ani doar dacă sunt la zi cu plăţile şi au avut grijă de spaţii.
__

2️⃣ Fond locativ activ - restabilim legalitatea contractelor de chirie a locuinţelor din patrimoniul Primăriei, administrate de AFI:
🖇️ Link proiect: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1586

Peste 6000 de familii locuiesc, de ani de zile, fără un contract valabil în locuinţele atribuite prin efectul Legii nr. 114/1996. Lipsa contractelor de închiriere înseamnă:
➖ Pentru chiriaşi - imposibilitatea emiterii unei cărţi noi de identitate, imposibilitatea înscrierii copiilor la şcoală sau grădiniţă în proximitatea casei, instabilitate şi lipsă de predictibilitate.
➖ Pentru proprietar (Primărie - AFI) - lipsa veniturilor, incapacitatea de administrare şi întreţinere a fondului locativ.

➡️ Prin acest proiect, reintegrăm în societate mii de oameni şi restabilim legalitatea în relaţia proprietar (AFI) şi chiriaşi.

Chiriaşii de bună-credinţă care respectă spaţiile locative puse la dispoziţie din fondul de stat vor beneficia în continuare de locuinţe.

Apărăm interesele oamenilor, îmbunătăţim calitatea vieţii şi creăm o relaţie corectă, legală, între Primărie şi chiriaşi. Contractele de închiriere vor genera o evidenţă corectă şi venituri actualizate cu rata inflaţiei.
__

3️⃣ Soluţie pentru proprietarii din Bucureşti, care împart curtea casei lor cu Primăria:
🖇️ Link proiect: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1589

Mii de metri pătraţi de teren ai Primăriei se află în curtea proprietăţilor private ale unor bucureşteni. Lipsa unor proceduri coerente pentru corecta administrare a acestor suprafeţe de teren a creat o anomalie: câteva mii de bucureşteni stau cu terenul Primăriei în curtea lor, fără să-l poată utiliza. Nici primăria şi nici proprietarii de clădiri nu pot beneficia de pe urma acestor suprafeţe.

Proiectul de hotărâre vine cu o soluţie, cerută de majoritatea proprietarilor privaţi: contracte de închiriere între Primărie şi proprietari.

➡️ Primăria realizează astfel venituri, proprietarii beneficiază de terenul din curtea lor.

Proiectul vizează terenuri ale Primăriei situate în cca. 13.000 de curţi care vor putea fi închiriate de către proprietarii locuinţelor printr-un contract.
___

🤝 Respect pentru oameni şi dreptul la proprietate, dezvoltare economică, licitaţii transparente, grijă faţă de patrimoniu!
Acestea sunt obiectivele pe care ni le dorim prin acest pachet de măsuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO