Eveniment

Noi dezvăluiri asupra unor legături între Dominique Strauss-Kahn şi o reţea de prostituţie

Noi dezvăluiri asupra unor legături între Dominique Strauss-Kahn şi o reţea de prostituţie

Foto: Miguel Medina / AFP

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

21.10.2011, 19:23 408

O anchetă efectuată în nordul Franţei asupra unei reţele de prostituţie a evidenţiat posibila participare a lui Dominique Strauss-Kahn la petreceri cu prostituate la Paris, care erau plătite de oameni de afaceri, anunţau vineri cotidienele Liberation şi Le Figaro, relatează AFP.

Cele două ziare scriu că anchetatorii s-au interesat, de asemenea, de călătorii efectuate de protagoniştii acestui scandal la Washington, unde Dominique Strauss-Kahn exercita funcţia de director al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Ultima dintre aceste călătorii ar fi avut loc la 11 şi 13 mai, adică înainte de arestarea acestuia la New York sub acuzaţia de tentativă de viol asupra unei cameriste, scrie Mediafax.

Liberation scrie că David Roquet, director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage, inculpat vineri pentru "proxenetism", le-a spus anchetatorilor că a mers la Washington la invitaţia lui Dominique Strauss-Kahn, alături de comandantul Poliţiei din Lille, Jean-Christophe Lagarde.

Vineri dimineaţa, Lagarde era în continuare în arest preventiv, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Întrebat cine a plătit biletele de avion, Roquet a răspuns că el le-a plătit, "cu aprobarea patronului" său. "A costat între 3.000 şi 4.000 de euro", a precizat Roquet, citat de Liberation. El a mai declarat că, în mai 2011, grupul a mers să "viziteze FMI", potrivit cotidianului.

Citând "elemente din dosar", Le Figaro scrie că David Roquet şi un alt om de afaceri ar fi plătit facturile la un hotel de lux din Paris, unde s-ar fi desfăşurat petreceri la care ar fi participat poliţistul, Dominique Strauss-Kahn şi prostituate.

Potrivit Le Figaro, filiala Eiffage ar fi achitat o "mare parte din factură, (o sumă) între 12.000 şi 15.000 de euro" în contul acestei seri. Cum era invitat, fostul director FMI nu ar fi plătit nimic, aduagă ziarul.

Ancheta asupra acestei reţele de prostituţie, la Lille, s-a concentrat, iniţial, asupra unor notabili locali şi unui hotel de lux, Carlton.

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost menţionat de presă, pentru prima dată, la sfârşitul săptămânii trecute.

El cerea, atunci, să "fie audiat cât mai rapid posibil", pentru ca să "se pună capăt insinuărilor şi extrapolărilor hazardate şi încă o dată rău-voitoare" împotriva sa.

Dominique Strauss-Kahn nu mai face obiectul niciunei anchete penale în Franţa şi în Statele Unite. Dar acuzaţiile de tentativă de viol formulate împotriva sa în cele două ţări i-au ruinat cariera politică. De asemenea, el este vizat, în continuare, de proceduri civile la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO