Eveniment

Noi informaţii despre starea victimelor de la Colectiv. 130 de răniţi, în continuare internaţi, 83 în stare critică şi gravă

Noi informaţii despre starea victimelor de la Colectiv....

Autor: Livia Ispas

05.11.2015, 15:00 229

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 şi la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienţi.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii în Guvernul demisionar, a constituit o Comisie pentru coordonarea activităţii de acordare a asistenţei medicale a victimelor, pentru ca toate măsurile de intervenţie medicală să fie coordonate şi toate protocoalele terapeutice să fie asigurate.

În Bucureşti sunt centre de donare de sânge la Centrul de Transfuzie, la Spitalul Floreasca, Spitalul Militar Central şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Compania Naţională Unifarm va centraliza donaţiile către spitale şi le va distribui în funcţie de necesităţi şi de specificul unităţii, donaţiile putând fi anunţate la numărul de telefon 0742.143.751.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO