Eveniment

Noi locuri de detenţie pentru cei 22.400 de deţinuţi din România care nu au minimul legal de 4 mp

Noi locuri de detenţie pentru cei 22.400 de deţinuţi...

Autor: Mediafax

31.08.2018, 00:00 289
Ministerul Justiţiei supune dezbaterii un proiect de achiziţie a studiilor de fezabilitate pentru construirea de noi locuri de detenţie din sistemul ANP, întrucât există un deficit de 3.843 de spaţii. Proiectul arată că vor fi construite mii de spaţii de detenţie, până în 2024.

„Se autorizează Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziţia studiilor de fezabilitate destinate construirii unor noi locuri de detenţie la Penitenciarul Bistriţa - judeţul Bistriţa-Năsăud, Penitenciarul Botoşani - judeţul Botoşani, Penitenciarul Galaţi - judeţul Galaţi, Penitenciarul Gherla - judeţul Cluj, Penitenciarul Iaşi - judeţul Iaşi, Penitenciarul Mioveni - judeţul Argeş, Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă - judeţul Constanţa şi la Penitenciarul Târgu Jiu - judeţul Gorj. Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor răspund pentru punerea în aplicare a prezentei hotărâri”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei. Nota de fundamentare a proiectului arată că la data de 17.07.2018 la nivelul sistemului administraţiei penitenciarelor erau în custodie 22.394 deţinuţi, rezultând un deficit de 3.843 locuri raportat la spaţiul individual de 4 m2, acesta reprezentând un prim argument în vederea atingerii obiectivului propus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO