Eveniment

Noi promisiuni de la ministrul Transporturilor: La sfârşitul lunii decembrie se va circula pe Magistrala 5. Directorul Metrorex lucrează cu mandatul pe masă

Noi promisiuni de la ministrul Transporturilor: La...

Autor: Firuta Flutur

02.07.2019, 20:55 470

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reiterat, marţi seară, promisiunea că pe Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, se va circula în luna decembrie a acestui an, precizând că noul director Metrorex, Marin Aldea, "lucrează cu mandatul pe masă". 

"Înţeleg de la Consiliul de Administraţie că a fost numit în funcţie Marin Aldea. Nu numeşte ministrul directorul la Metrorex. Conform legii, Consiliul de Administraţie face asta. În cazul metroului, trebuie să terminăm Magistrala 5. Mâine (miercuri -n.r.) o să am o discuţie cu domnul director proaspăt instalat în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Şodolescu: Lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie, deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie, se va circula pe Magistrala 5", a declarat Răzvan Cuc, pentru B1Tv.

Luni, Metrorex a anunţat că a fost publicat în SICAP- Sistemul de achiziţii publice anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului de achiziţie sectorială pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică aferent Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, secţiunea Eroilor (PS Opera) – Piaţa Iancului.

Pentru atribuirea contractului “Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică”, se va aplica procedura de licitaţie restrânsă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 05.08.2019, ora 15.00.

Durata estimată pentru executarea contractului este de 60 de luni de la data atribuirii acestuia.

Proiectul este finanţat din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Valoarea estimata a obiectivului de investiţii, fără TVA, este de 70.000.000 lei.

Sectiunea Eroilor – Piata Iancului aferentă Magistralei 5 de metrou va avea 4,5 kilometri şi 6 staţii respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO