Eveniment

Noi promisiuni de la Transporturi: Lucian Şova anunţă că până la finalul acestui an vor fi inauguraţi cel puţin 60 de kilometri de autostradă

Noi promisiuni de la Transporturi: Lucian Şova anunţă...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

25.09.2018, 19:25 291

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, marţi, că, până la finalul acestui an, vor fi inauguraţi 60 de kilometri de autostradă, iar, dacă lucrările merg bine, până la data de 31 decembrie, pot fi suplimentaţi cu 20 de kilometri.„Estimările mele au fost făcute că am putea pune în circulaţie în jur de 60 de kilometri de autostradă, iar acest obiectiv ni-l vom atinge. Aşa cum au evoluat şantierele, apreciez, că, într-o variantă optimistă, ar putea fi vorba de până la 80 de kilometri de autostradă, pe care, până la 31 decembrie 2018, să se poată circula”, a declarat Lucian Şova, după audierile din Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor.

Cele mai importante segmente finalizate, în acest an, sunt lotul IV de pe Lugoj-Deva şi câteva loturi de pe Ogra-Câmpia Turzii-Târgu Mureş, conform ministrului Transporturilor. „Este un obiectiv foarte important pentru mine, acela de a realiza cât mai repede cu putinţă şi joncţiunea între Autostrada 3 şi Şoseaua Petricani, deci, o nouă ieşire din Bucureşti, deoarece este extrem de aşteptat acest proiect”, a detaliat Şova.

Referitor la joncţiunea dintre A3 şi Şoseaua Petricani, ministrul Transporturilor a declarat, în cadrul audierilor, că, deşi termenul de dare în folosinţă a fost depăşit, acesta ar fi trebuit să fie 1 septembrie, dar s-au făcut majoritatea lucrărilor mari. „Apreciez că, în cursul lunii noiembrie, acest segment de autostradă va putea fi folosit, deoarece deja se lucrează. Am obţinut toate autorizările din partea Primăriei Generale pentru efectuarea de lucrări în proximitatea carosabilului la Şoseaua Petricani. Au o lună de zile autorizaţie să-şi ocupe una din benzile de circulaţie în vederea realizării acestor lucrări”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO