Eveniment

Noi schimbări anunţate de guvern. Premierul Dăncilă: Eliminăm autorizaţia de construcţie pentru ca edilii să acceseze uşor Fondul de Investiţii

Noi schimbări anunţate de guvern. Premierul Dăncilă:...

Autor: Departamentul Politic

21.05.2019, 11:29 407

Viorica Dăncilă a afirmat că i-a asigurat pe primari că Guvernul va elimina autorizaţia de construire pentru ca edilii să poată accesa mai uşor Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Premierul a precizat că a avut discuţii în judeţul Suceava despre stadiul implementării PNDL 1 şi PNDL 2.

„Am discutat despre stadiul implementării PNDL 1, PNDL 2, despre Fonduri de Dezvoltare şi Investiţii şi i-am asigurat pe primari că pentru a accesa mai uşor acest fond vom elimina autorizaţia de construcţie. Am văzut că marea majoritate a primarilor sunt mulţumiţi de aceste programe guvernamentale care au permis dezvoltarea comunităţilor locale indiferent de culoarea politică pentru că noi ne dorim ca fiecare comunitate să se dezvolte, să aibă condiţii din ce în ce mai bune, pentru că în ansamblu toate acestea duc la dezvoltarea judeţului şi bineînţeles la dezvoltarea României. Acestea au fost problemele discutate şi bineînţeles că nu am vrut doar să ascultăm ceea ce spun, vom veni cu soluţii pliate pe realitatea existentă astfel încât să putem rezolva multe dina ceste probleme”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi la Frasin.

Şeful Executivului a adăugat că au fost discuţii şi despre problemele primarilor cu privire la utilităţi şi mediu.

„Am efectuat această vizită la invitaţia domnului senator Stan, având în vedere că aici este o problemă semnalată de către mai mulţi primari, legată de utilităţi şi mediu, problemă care necesită o intervenţie guvernamentală. (...) Bineînţeles că noi ne vom apleca asupra acestei probleme, vom găsi soluţii, astfel încât comunităţile respective să poate să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale. Legat de această problemă mai multe detalii vor fi date de către ministrul Finanţelor Publice şi ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici”, a explicat Dăncilă.

Premierul a mai spus că ministrul Finanţelor a vorbit cu edilii şi despre fonduri, iar ministrul Sănătăţii a discutat cu aceştia despre priorităţile din domeniu.

„S-a vorbit şi despre fonduri, pe fiecare primărie în parte, domnul ministru a avut o discuţie detaliată legată de acest aspect, dar şi despre dotarea spitalelor unde doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu primarii pentru că aşa cum ştiţi anul acesta avem cel mai mare buget pe sănătate şi educaţie, domenii prioritare pentru România şi ne dorim ca fiecare spital din România să poată fi dotat cu aparatură performantă pentru că sănătatea este foarte importantă pentru fiecare cetăţean”, a conchis Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO