Eveniment

Noi schimbări privind carantina şi izolarea în România. Ministrul Sănătăţii anunţă că perioada pentru ambele măsuri se reduce la 10 zile

Noi schimbări privind carantina şi izolarea în...

Autor: Andreea Tobias

29.12.2021, 12:12 2918

Ministrul Sănătăţii anunţă că izolarea şi carantina vor fi în România de 10 zile. 

„O informaţie care cu siguranţă o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării şi a carantinei. Va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul nu a dat şi alte detalii legate de acest subiect.

Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validităţii certificatului de vaccinare.

„În Uniunea Europeană da, la nivel naţional acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne- am făcut prima schemă, să facem şi doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii şi nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinaţi, vaccinaţi-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a spus Pistol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO