Eveniment

Noi veşti din partea oficialilor americani: Donald Trump este bine, vrea să revină la Casa Albă, dar rămâne internat ca măsură de precauţie

Noi veşti din partea oficialilor americani: Donald Trump...

Autor: Mihai Draghici

04.10.2020, 22:00 79

Preşedintele SUA, Donald Trump, se simte foarte bine şi ar vrea să revină la Casa Albă, dar va rămâne spitalizat, anunţă Robert O'Brien, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, conform agenţiei Reuters.

"Am vorbit cu şeful Cancelariei prezidenţiale în această dimineaţă, iar vestea bună este că preşedintele se simte foarte bine şi de fapt vrea să revină la Casa Albă şi să se reapuce de treabă, dar cred că va mai rămâne în Centrul medical Walter Reed cel puţin pentru o anumită perioadă", a declarat Robert O'Brien pentru postul tv CBS.

Robert O'Brien, care a avut el însuşi coronavirus în vară, a declarat că zilele a şapta şi a opta "sunt critice", astfel că "medicii vor să se asigure că vor fi lângă preşedinte".

Robert O'Brien a precizat că Donald Trump va primi duminică seară o informare privind evaluarea situaţiei în materie de securitate naţională.

Întrebat dacă au avut loc discuţii privind eventualitatea transferului de putere dacă Donald Trump ar ajunge în incapacitatea de exercitare a atribuţiilor, O'Brien a răspuns: "Nu, acest lucru nu intră în discuţie în acest moment". Referindu-se la potenţiale scenarii, O'Brien a precizat: "Avem planuri pentru orice".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO