Eveniment

Norul de praf saharian, în România. Oamenii postează imagini cu autoturismele pline cu praf roşu

Norul de praf saharian, în România. Oamenii postează...

Autor: Dora Vulcan

24.04.2019, 14:45 338

Norul de praf saharian a ajuns miercuri şi în România, oamenii comentând pe Facebook evenimentul meteorologic, imortalizat prin diverse imagini postate pe reţeaua de socializare. Meteorologii au transmis marţi că ploile din România vor determina depunerea prafului, concentraţia norului fiind redusă.

Oamenii şi-au găsit miercuri dimineaţă autoturismele sub un strat de praf roşu şi au imortalizat fenomenul meteorologic pe paginile lor de Facebook.

Octavian Micu, cercetător, a transmis miercuri dimineaţă imagini cu autoturismul său, în Magurele (judeţul Ilfov).

”Maşină spălată ieri, după câţiva stropi de ploaie azi noapte. Nu e de la poluare, ci din cauza norului de praf saharian care bântuie deasupra Europei”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

”Nu par a fi stropi de ploaie, ci pare să fi ajuns praful egiptean la Bucureşti”, comentează şi Sanda Filip la postarea sa, exemplificând cu o altă imagine.

”Oare să fie praf saharian?”, se întreabă şi Cosmina Mădălina Oltean, pe pagina sa de Facebook, exemplificând cu o imagine a parbrizului său blurat de un strat gros de praf .

”Un nor imens de praf saharian s-a desprins din nordul Africii şi se îndreaptă spre România. Meteorologii spun că în ţara noastră prezenţa acestuia va putea fi observată mai ales în regiunile vestice, nord- vestice şi la munte, începând chiar de astăzi şi până sâmbătă. In cartierul Prundu a venit mai repede?”, se întreabă şi administratorii paginii ”Un cartier Prundu mai CURAT si Civilizat” care exemplifică, de asemenea, cu imaginea unui parbriz pe care s-au scurs urme de praf şi apă de ploaie.

Şi Eugen Tapuc comentează, spunând simplu ”praf saharian” şi îşi ilustrează constatarea cu imaginea unui cer roşu.

O formulă inedită de a-şi face reclamă a ales un service auto care are şi servicii de carwash: ”După ploaia de ieri, cu praf saharian maşinile necesită, obligatoriu, să fie spălate”, spun administratorii paginii, care ilustrează îndemnul cu imagini ale unor autoturisme care strălucesc de curăţenie.

Meteorologii au anunţat marţi că un nor de praf saharian va traversa România până duminică. Ei au transmis că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va traversa sudul, centrul şi estul Europei, dar că ploile din România vor determina depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care ajunge în România va fi destul de redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO