Eveniment

Nou focar de COVID-19 la Spitalul din Sfântul Gheorghe: 20 de cadre medicale de la ATI, infectate

Nou focar de COVID-19 la Spitalul din Sfântul Gheorghe:...

Autor: Monica Mihai

11.04.2020, 22:12 5019

20 de cadre medicale de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna, sunt infectate cu COVID-19.

Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf Kórház” din Sfântul Gheorghe a devenit acum patru zile spital suport COVID-19 pentru judeţul Braşov. Asta după ce autorităţile stabiliseră iniţial ca Spitalul Municipal din Făgăraş să fie spital suport, dar s-au răzgândit din cauza distanţei mari până la instituţie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Spitalul Făgăraş.

La Spitalul din Sfântu Gheorghe, 20 dintre cele 38 de cadre medicale din Secţia de Terapie Intensivă s-au infectat cu COVID-19.

Surse din spital au declarat pentru MEDIAFAX că nu ştiu exact care vor fi paşii următori şi cum va funcţiona secţia de ATI în viitor.

„Nu ne lămureşte nimeni clar. Azi vedem un ordin militar care spune una, mâine apare altul care cumva contrazice ordinul precedent. La un moment dat era vorba ca şi cei infectaţi cu simptome uşoare să mergem la muncă, apoi ni s-a spus că nu, dar cine ştie ce va fi la următorul ordin militar”, a declarat un cadru medical din spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO