Eveniment

Nou focar de pestă porcină pe un fond de vânătoare din judeţul Galaţi

Nou focar de pestă porcină pe un fond de vânătoare...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

09.11.2018, 13:56 73

Un focar de pestă porcină a apărut pe un fond de vânătoare din judeţul Galaţi, unde au fost găsiţi cinci mistreţi morţi. Incidentul nu-i afectează pe localnicii din cea mai apropiată comună, care nu mai au porci încă din vară, când animalele au fost eutanasiate preventiv.

Cinci mistreţi morţi au fost găsiţi zilele trecute pe un domeniu de vânătoare, la aproximativ 10 kilometri distanţă de o localitate din comuna Suceveni.

„Pe noi nu ne afectează în mod direct, problema este pe fondul de vânătoare. Ştiu că au găsit mai mulţi porci mistreţi morţi. Cea mai apropiată localitate este la aproximativ 10 kilometri distanţă. În plus, oamenii nu mai au porci, i-au eutanasiat veterinarii în vară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Suceveni, Marian Mitrofan.

În urma analizelor făcute asupra probelor luate de la animalele moarte, specialiştii au stabilit că în cel puţin trei cazuri este vorba despre pestă porcină africană. De aceea, în această perioadă, în zonă sunt organizate partide de vânătoare pentru lichidarea populaţiei de mistreţi.

Potrivit unor surse din rândul autorităţilor, pe domeniul de vânătoare aflat în nordul judeţului, lângă râul Prut, se află 32 de porci mistreţi, dintre care 15 au fost deja împuşcaţi,

În comuna Suceveni a fost descoperit primul focar de pestă porcină africană din judeţul Galaţi. La sfârşitul lunii iulie, medicii veterinari confirmau prezenţa virusului în două gospodării din comună şi apoi luau decizia de a eutanasia toţi porcii din localităţile afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO