Eveniment

Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima

Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima. Personalul a fost evacuat

Autor: Mediafax

16.03.2011, 08:30 75

Un nou incendiu a izbucnit miercuri la reactorul 4 al centraleinucleare Fukushima 1, acest lucru amplificând temerile legate de oposibilă contaminare radioactivă, informează CNN. Personalul de lacentrala nucleară Fukushima a fost evacuat miercuri, din cauzacreşterii radioactivităţii în zonă, au anunţat surse oficiale,precizând că este vorba despre o măsură temporară.

Muncitorii nu s-au putut apropia de reactor din cauza niveluluimare de radiaţii şi se caută soluţii pentru răcirea acestuia.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, nivelulde radiaţii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ167 de ori.

Situaţia care s-a înrăutăţit a determinat autorităţile săavertizeze locuitorii pe o rază de 30 de kilometri distanţă faţă decentrala nucleară să stea în case.

"Focul şi fumul nu mai sunt acum vizibile, iar incendiul pare săse fi stins singur", a declarat un purtător de cuvânt al agenţieijaponeze pentru siguranţă nucleară, pe baza informaţiilor obţinutede la Tokyo Electric Power (Tepco), compania care exploateazăcentrala.

Un purtător de cuvânt al Tepco anunţase anterior că ieşea fumdin clădirea exterioară a reactorului 4.

"Am informat imediat autorităţile şi pompierii (...). Încercămsă-l stingem", precizase el. Citiţi mai mult despre noul incendiu la reactorul 4 al centraleiFukushima pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO