Eveniment

Nou incident armat în Paris. Un poliţist a fost ucis şi altul grav rănit

Nou incident armat în Paris. Un poliţist a fost ucis...

Autor: Iuliana Enache

08.01.2015, 09:57 3910

Doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat care a avut loc joi dimineaţa, la Montrouge, în regiunea pariziană, iar unul dintre ei este grav rănit, relatează presa franceză.

Schimbul de focuri a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 08.00 (09.00 ora României) la Montrouge, la sud de Paris.

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia este în stare critică. În jurul orei 09.00 (10.00 ora României), pompierii încercau să o resusciteze.

Un al doilea poliţist se afla alături de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursă din cadrul poliţiei, citată de TF1, afirma că doi poliţişti municipali "sunt la pământ".

Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost reţinut.

Pentru moment este prea devreme pentru a se stabili o legătură cu atacul asupra săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo. Dar cei doi poliţişti interveniseră în cazul unui accident de circulaţie care implica o maşină Clio gri. O maşină de acelaşi tip a fost furată miercuri de autorii masacrului de la săptămânalul francez.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a părăsit în grabă, joi dimineaţa, reuniunea de criză de la Palatul Elysée pe tema atentatului împotriva Charlie Hebdo pentru a merge la faţa locului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO