Eveniment

Nou program al Primăriei Capitalei: 250.000 de elevi vor fi testaţi pentru COVID-19

Nou program al Primăriei Capitalei: 250.000 de elevi vor...

Autor: Laura Buciu

12.09.2020, 11:27 75

Primarul Capitalei anunţă că din prima zi de şcoală va demara proiectul „Şcoli sănătoase în Bucureşti”, cu un buget de 50 de milioane de lei, prin care 250.000 de elevi vor fi testaţi pentru COVID-19.

Firea a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că sunt pregătite c𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫, acestea fiind dotate cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, cu dezinfectanţi, materiale sanitare şi medicamente.

„Toate cele 441 cabinete medicale şcolare au măşti, mănuşi, halate de unică folosinţă, dar şi viziere”, spune Gabriela Firea.

De asemenea, Firea mai spune că ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici şi asistente din reţeaua şcolară, însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgenţă şi a celei de alertă.

ASSMB a încheiat, astfel, contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici şi 46 de asistenţi medicali.

Şi cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj, mai anunţă primarul general.

De asemenea, Primăria Capitalei anunţă şi un nou proiect, cu un buget de 50 de milione de lei. Prin proiectul „Şcoli sănătoase în Bucureşti”, se asigură posibilitatea testării gratuite cu aparate RT-PCR, pentru un număr de 250.000 de elevi din unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal aflate pe teritoriul Capitalei.

„Părinţii trebuie să ştie că se pot testa gratuit toţi copiii care, din cauza alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigaţii medicale suplimentare; părinţii trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului”, spune Firea.

Totodată, proiectul Primăriei Capitalei, „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost extins pentru a da posibilitatea şi personalului didactic şi auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era iniţial, la 27.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO