Eveniment

Noua ambiţie a lui Dacian Cioloş: Proiectul meu este România. Să devenim prima forţă politică după parlamentare. Fostul premier a câştigat cu peste 99% alegerile pentru preşedinţia partidului PLUS

Noua ambiţie a lui Dacian Cioloş: Proiectul meu este...

Autor: Diana Grigore

26.01.2019, 13:28 19298

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului PLUS pentru că singura soluţie pentru ţară este implicarea şi că îşi propune ca partidul să ajungă prima forţă politică din România după alegerile parlamentare din 2020.

„PLUS este o soluţie pe care o propunem. Politica şi un partid politic nu este un scop în sine, dar mi se pare important să ştim că acest partid nu este un scop în sine, ci este un mijloc de a ne implcia, prin care trebuie să mergem mai departe. Eu am decis să mă implic.Proiectul meu pe care vi-l propun astăzi nu este în primul rând un partid. Proiectul meu este România. E România şi ştiu ce avem de făcut: să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune. Apoi să construim un partid solid pentru alegerile prezidenţiale, foarte importante şi ele. Să creştem o elită politică pentru administraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale. Să devenim prima forţă din România după alegerile patrlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră”, a afirmat Dacian Cioloş în cadrul discursului susţinut privind candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului PLUS.

Acesta a adăugat că doar prin implicare poate exista o schimbare în ţară şi că dacă oamenii nu se implică în politică, aceştia vor resimţi în pensii, salarii şi gropile din asfalt.

„Ne-am supărat destul, am suferit destul, am dat prea mult vina unii pe alţii şi ne-am victimizat suficient. De azi nu doar că numai suntem singuri, dar vedem clar ceea ce aveţi de făcut.Să avem curajul să fim noi înşine. Să fim convinşi că şi noi putem şi că nu depindem de alţii. Eu am decis să mă implic pentru că nu există altă soluţie. Singura soluţie este implicarea. Am văzut mulţi români care nu suportă starea în care ne aflăm şi i-am chemat să se implice. Uneori am primit un răspuns care m-a lăsat perplex –eu nu sunt interesat de politică şi politica nu e pentru mine-. Pot să înţeleg teama sau ezitarea, dar trebuie să recunoaştem că politica, atunci când o refuzi şi o ignori îţi intră singură în casă, şi nu intră politicos, intră peste tine, te urmăreşte zi de zi. Nu te lasă să trăieşti aşa cum îţi doreşti. O simţi în pensii, în salariile care nu îţi permit să trăieşti decent, o vezi în şcolile şi spitalele nefuncţionale, treci peste ea când dai cu maşina peste gropi pe stradă.Poţi deci să ignori politica, dar trebuie să îţi asumi că acest lucru te costă”, a mai spus fostul premier.

Dacian Cioloş candidează pentru funcţia de preşedinte PLUS, partid înfiinţat acum aproximativ două luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO