Eveniment

​Noua ediţie a Start-up Nation mai aproape de implementare: „Cea de-a treia ediţie va fi lansată cel mai devreme la sfârşitul acestei luni şi cel târziu în prima jumătate a lunii mai”

​Noua ediţie a Start-up Nation mai aproape de...

Autor: Miruna Diaconu

06.04.2022, 18:36 135
Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a anunţat că cea de-a treia ediţie a programului de finanţare Start Up Nation ar urma să fie lansat cel târziu la jumătatea lunii mai. Zilele trecute au avut loc mai multe întâlniri de lucru la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pentru definitivarea procedurilor de implementarea ale celei de-a treia ediţii a programului.

„Mulţumim pentru implicarea reprezentanţilor mediului asociativ din domeniul consultanţei, a membrilor Consiliului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM (CCDIMM), parteneri ai ministerului în stabilirea cadrului de desfăşurare al măsurilor de sprijin dedicate antreprenoriatului autohton, aplicanţilor şi societăţilor interesate care au răspuns solicitărilor noastre de a trimite propuneri. Datorită parteneriatului public-privat solid, cea de-a treia ediţie a Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârşitul acestei luni şi cel târziu în prima jumătate a lunii mai, într-o formulă care să corespundă nevoilor reale ale antreprenorilor. Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile şi programul de microindustrializare şi cel destinat comerţului şi serviciilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Pentru Start-up Nation sunt alocaţi din bugetul de stat 520 mil. lei, o sumă de patru ori mai mică decât necesarul pentru a putea acoperi toţi beneficiarii estimaţi, însă această sumă va putea fi suplimentată abia după rectificarea bugetară.

Programul Start-up Nation are ca scop încurajarea înfiinţării de noi businessuri, iar ultimele două ediţii ale acestei scheme, care de altfel au fost şi primele două, s-au bucurat de succes în rândul antreprenorilor.

Circa 14.000 de companii au fost finanţate prin programul Start-up Nation, în prima (2017) şi în a doua ediţie (2018), cu până la cu până la 200.000 de lei per afacere. Bugetul total alocat pentru ambele ediţii a fost de 2,8 mld. lei. Companiile înfiinţate prin acest program au reuşit să angajeze un număr de circa 50.000 de persoane şi au avut o cifră de afaceri totală de 3,2 miliarde lei la finalul lui 2020, conform unei analize realizate de ZF.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO