Eveniment

Novak Djokovic s-a impus la turneul de la Wimbledon, după 3-2 în finală cu Roger Federer

Novak Djokovic s-a impus la turneul de la Wimbledon,...

Autor: Departamentul Sport

14.07.2019, 21:09 245

Finala masculină de la Wimbledon a fost una de cinci stele şi în acest an, din care câştigător a ieşit Novak Djokovic (1 ATP). Sârbul l-a învins în 5 seturi (7-6; 1-6; 7-6; 4-6; 13-12), pe Roger Federer (1 ATP) după un meci de peste 5 ore. 

Primul set a fost cel mai disputat şi cel mai lung (o oră), la capătul căruia sportivii nu au putut face diferenţa mai devreme de tie-break. Fără să se cedeze vreun break şi cu o singură oportunitate, în dreptul lui Djokovic, sârbul a fost mai lucid după 6-6 şi a câştigat setul cu 7-6 (7-5). Paradoxal, contrar rezultatului din prima manşă, Federer a prestat un joc mult mai bun în setul doi şi a egalat pe tabelă, cu un 6-1 rapid.

Următoarele două seturi au fost aproape identice cu primele. Djokovic a trecut în avantaj, 2-1, după o manşă încheiată la tie-break, iar actul al patrulea i-a revenit elveţianului, care a fost mult mai solid pe lovituri şi a avut un plus şi graţie procentajului foarte bun pe punctele câştigate pe primul serviciu (76 %). Decisivul a fost cel mai spectaculos. Cei doi campioni au început să facă din ce în ce mai puţine erori, au fost câteva schimburi interminabile. S-a mers cap la cap, fiind îngistrate câte două break-uri, unul de fiecare parte, la mijlocul setului. În final, Djokovic s-a impus la tie-break, 13-12 (7-3).

Novak Djokovic îşi trece în palmares al cincilea titlu la Wimbldedon, după cele cucerite în 2011, 2014, 2015 şi 2018. În total, sârbul a câştigat 16 trofee de Mare Şlem în toată cariera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO