Eveniment

Nu scăpăm prea curând de vremea rea: Codul portocaliu de viscol, extins în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea. Vremea rea până sâmbătă

Nu scăpăm prea curând de vremea rea: Codul portocaliu...

Autor: Departamentul Corespondenti

06.02.2020, 10:43 576

Meteorologii au extins avertizarea cod portocaliu de viscol pentru Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea până la ora 13.00 şi anunţă viscol până sâmbătă noapte în mai multe zone.

De la ora 10:30 până la ora 13:00, în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură peste 80...100 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizarea cod portocaliu de viscol în aceste zone e în vigoare până la ora 13.00.

De asemenea, de la ora 10:30 până la ora 13:00 este cod galben de vânt puternic în judeţele Bacău şi Vaslui. Aici se anunţă intensificări cu viteze de 55...65 km/h.

Începând cu ora 13.00 şi până la ora 18:00, meteorologii anunţă un nou cod galben. Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a ţării.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 18:00 - 08 februarie, ora 02:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată
Zone afectate: conform textului

În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.
Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Notă: Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopţilor.

Totodată, ANM a emis şi o atenţionate meteo în vigoare de miercuri, ora 18.00 până joi, care semnalează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În intervalul miercuri ora 18:00 sâmbătă ora 2:00, vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO