Eveniment

Nu se mai datorează CASS pentru venituri din investiţii situate sub salariul minim

Nu se mai datorează CASS pentru venituri din investiţii...

Autor: Iulian Anghel

21.03.2016, 00:00 141

Pentru veniturile din investiţii şi/sau din alte surse, realizate în anul 2016, ale căror baze lunare de calcul se situează sub nivelul valorii salariului de bază minim brut pe ţară, nu se datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate, a decis Ministerul Finanţelor, care a propus printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

De asemenea, potrivit aceluiaşi proiect, persoanele fizice care nu realizează venituri şi nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei sau în categoriile de persoane pentru care plata contribuţiei se suportă din alte surse datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate putând opta între plata lunară sau la data la care accesează serviciile acordate de sistemul public de asigurări sociale de sănătate potrivit legii.

Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul persoanelor care realizează venituri lunare exclusiv din investiţii şi/sau din alte surse sub nivelul valorii salariului de bază minim brut pe ţară. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO