Eveniment

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 361, iar numărul persoanelor infectate urcă la 17.000

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns...

Autor: Andrei Vacaru

03.02.2020, 03:18 155

Autorităţile din domeniul sănătăţii din provincia chineză Hubei au anunţat că 56 de persoane au murit duminică din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus, astfel că numărul total al deceselor se ridică în prezent la 361, informează CNN.

Potrivit aceleiaşi surse, alte 2.103 cazuri de infecţie au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, ceea ce înseamnă că numărul total al infecţiilor depăşeşte în prezent 16.600.

În total, 9.168 de persoane au fost spitalizate, iar dintre acestea 478 se află în stare critică.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Anunţul vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO