Eveniment

Numărul sosirilor în structurile de cazare a fost cu 30% mai mic în luna august 2020 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Litoralul a fost cea mai căutată zonă turistică

Din totalul turiştilor ajunşi în unităţile de cazare, 29% dintre aceştia au ales litoralul românesc pentru petrecerea vacanţei.

Din totalul turiştilor ajunşi în unităţile de cazare, 29% dintre aceştia au ales litoralul românesc pentru petrecerea vacanţei.

Autor: Miruna Diaconu

10.10.2020, 11:16 123

► În luna august au sosit în unităţile de cazare 1,3 milioane de turişti dintre care 1,26 milioane de turişti români şi 32 mii de străini

► În luna august a acestui an, plecările în străinătate ale turiştilor români au scăzut cu 73% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Sosirile înregistrate în unităţile de ca­za­re au fost cu 30% mai mici în luna au­gust comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

În luna august, cea mai aglomerată lună din an pentru turismul românesc, au călătorit circa 1,3 milioane de turişti, dintre care 1,26 milioane au fost români şi 32.000 de turişti străini, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Din numărul total de sosiri, în luna august, sosirile turiştilor români în unităţile de cazare au reprezentat 97,5%, în timp ce străinii au avut o pondere de doar 2,5% din totalul turiştilor sosiţi în structurile de cazare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO