Eveniment

Nunta regală: prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit, în prezenţa a aproximativ 600 de invitaţi

Nunta regală: prinţul Harry şi Meghan Markle s-au...

Autor: Ana Obretin

19.05.2018, 14:43 323

Fosta actriţă americană Meghan Markle - într-o rochie de mireasă marca Givenchy - a ajuns la capela Saint George din Windsor în jurul orei locale 12.00 şi a fost condusă la altar de socrul său, prinţul Charles.

Cu aproximativ 25 de minute înainte, mirele, prinţul Harry a sosit la capelă însoţit de fratele său, prinţul William, care îi este cavaler de onoare. Ambii au optat pentru uniforme de gală ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanică.

Apoi au sosit, în ordine, mama miresei, Doria Ragland, tatăl prinţului Harry, prinţul Charles, şi soţia acestuia, Camilla, bunica mirelui, regina Elizabeth a II-a, şi prinţul consort Philip şi ducesa Catherine de Cambridge, alături de doi dintre copiii săi, prinţesa Charlotte şi prinţul George.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani.

Ceremonia de căsătorie va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.

În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. "Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle", a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al şaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO