Eveniment

O brutărie din Alba Iulia s-a transformat într-un focar de infecţie. DSP testează 100 de angajaţi

O brutărie din Alba Iulia s-a transformat într-un focar...

Autor: Andreea Tobias

30.04.2020, 08:35 134

Cinci angajaţi şi administratorul unei brutării din Alba Iulia sunt infectaţi cu noul coronavirus, potrivit anchetei epidemiologice făcute de DSP Alba, astfel că brutăria şi toate punctele de lucru au fost închise. Joi sunt testaţi 100 de angajaţi.

DSP Alba susţine că a aflat marţi despre posibila contaminare cu noul COVID-19 a administratorului unei societăţi de panificaţie din Alba Iulia, acesta fiind internat în judeţul Cluj.

Reprezentanţii DSP s-au autosesizat şi au început o anchetă epidemiologică, iar miercuri au depistat 5 angajaţi contaminaţi, aceştia muncind în birouri.

Activitatea brutăriei a fost imediat suspendată, iar inspectorii DSP Alba au mers la toate punctele de lucru ale societăţii.

„Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activităţii societăţii sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activităţi a societăţii, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoşteau date exacte cu privire la contactul angajaţilor depistaţi pozitiv cu ceilalţi angajaţi de la celelalte puncte de lucru şi DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenţei până la definitivarea anchetei epidemiologice şi testarea întregului personal, arată DSP Alba.

Potrivit acesteia, transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar nespălarea mâinilor poate favoriza transmiterea virusului.

DSP Alba a decis testarea tuturor angajaţilor societăţii implicaţi în producţie, desfacere şi personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane.

Până la obţinerea rezultatelor de laborator, brutăria este închisă, iar în timpul suspendării, în toate punctele de lucru se face dezinfecţie şi igienizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO