Eveniment

O coloană uriaşă, formată din vehicule militare ruseşti, se îndreaptă spre Donbas

O coloană uriaşă, formată din vehicule militare...

Autor: Petru Mazilu

12.04.2022, 13:12 8514

O coloană militară rusă care se îndreaptă spre Donbas a fost descoperită cu ajutorul imaginilor din satelit. Este vorba despre o coloană mare, formată din vehicule militare, care se află în apropiere de Matveev Kurgan, o localitate din regiunea rusă Rostov, anunţă CNN.

Vehiculele sunt îndreptate cu faţa spre nord-vest, în direcţia regiunii Donbas.

De altfel, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas „a început deja", avertizând că Rusia continuă să acumuleze forţe în regiune.

„Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă [în est] a început deja. Trebuie să înţelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene şi explozii şi am spus: Războiul a început. Marea ofensivă de facto a început deja", a declarat Vadym Denysenko, consilier al ministrului afacerilor interne, la televiziunea naţională.

Oficiali ucraineni şi occidentali au declarat în ultimele zile că au observat o redistribuire a trupelor ruseşti în Donbas, în urma unor eşecuri majore ale Moscovei în încercarea de a cuceri Kievul.

„Da, încă nu există bătălii majore despre care să se vorbească atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja", a precizat Denysenko.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO