Eveniment

O companie din Arad ia 1 mil. euro pentru un siloz de cereale

13.06.2010, 23:05 1661

Compania R.D.F din Arad, distribuitor de seminţe şi îngrăşămintechimice pentru agricultură, va finaliza o investiţie de aproximativ2 mil. euro în construcţia unui siloz de cereale cu o capacitate de10.000 de tone, pentru care urmează să primească fonduri europenede circa 1 mil. euro.

R.D.F a semnat în luna aprilie 2009 un contract de finanţare cuA.P.D.R.P. (Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit)în vederea accesării de fonduri europene în cadrul măsurii"Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şiforestiere".

"Valoarea contractului semnat de compania noastră cu A.P.D.R.Ppentru investiţia în curs de finalizare din localitatea Şofroneaeste de aproximativ două milioane de euro, jumătate din aceastăsumă fiind asigurată prin finanţare europeană nerambursabilă.Restul fondurilor provin din aportul propriu, astfel că 40% dinbani reprezintă finanţarea companiei R.D.F, iar 60% prin accesareaunui credit bancar de investiţii", a spus Florin Deznan, directorgeneral şi acţionarul majoritar al companiei R.D.F. Arad.

Potrivit reprezentanţilor companiei din Arad, până în momentulde faţă R.D.F. a primit de la Uniunea Europeană, pentru aceastăinvestiţie, 2,3 mil. lei (circa 550.000 de euro), banii fiindlivraţi în două tranşe, restul de bani urmând să fie încasaţi odatăcu finalizarea proiectului.

Programul de dezvoltare al companiei a fost demarat în anul2007, când compania R.D.F a achiziţionat un depozit de 3.000 demetri pătraţi, pe o suprafaţă de teren de 24.000 de metri pătraţi,unde au fost create propriile spaţii de depozitare pentruîngrăşăminte chimice, seminţele hibrid şi substanţele de protecţiea plantelor.

Tot în 2007 compania a luat decizia de a investi în construireaunor spaţii de depozitare cereale, iar în acest sens s-a apelat lasoluţia atragerii de fonduri europene.

În luna decembrie 2008, proiectul depus de companie laA.P.D.R.P. a fost declarat eligibil şi finanţabil, în luna aprilie2009 a fost semnat contractul de finaţare cu A.P.D.R.P., iar dinnoiembrie anul trecut au fost demarate lucrările de construcţie aspaţiilor de depozitare cereale.

R.D.F a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 29,1milioane de lei (circa 7 milioane de euro), iar pentru acest anconducerea companiei estimează vânzări totale de 35-40 de milioanede lei.

Cine ia banii:

Compania: R.D.F din Arad

Obiect de activitate: distribuitor de seminţe şi îngrăşămintechimice pentru agricultură

Valoarea totală a proiectului: 2 mil. euro

Suma pe care o primesc de la UE: 1 mil. euro

Cifra de afaceri în 2009: 7 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO