Eveniment

O creştere de numai 7%: Guvernul a majorat salariul minim brut la 2230 de lei, cel net ajungând la 1297 de lei

O creştere de numai 7%: Guvernul a majorat salariul...

Autor: Alexandru Costea

14.12.2019, 09:30 824

Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de guvern care majorerază salariul minim brut pentru anul viitor la 2230 lei, cel net urmând să fie de 1297 de lei, adică o majorare de 83 de lei, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

În şedinţa de guvern de astăzi (vineri - n.r.) Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 - este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs - să fie de 2230 de ron, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1297, ceea ce înseamnă o creştere de 83 de ron pentru fiecare salariat”, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creştere a ţinut cont de rata inflaţiei şi de indicele de productivitate.

”Atât eu cât şi colegii mei am fost implicaţi în consultări active cu toţi partenerii sociali”, a mai spus Alexandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO