Eveniment

O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF

Autor: Popescu Emil

10.04.2011, 12:35 32

O echipă de experţi ai FMI efectuează, în perioada 7-20 aprilie,o misiune tehnică la sediul ANAF, pentru a acorda asistenţă înlegătură cu metodele indirecte de control şi creşterea gradului deconformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari,a anunţat agenţia citată de Mediafax.

"Misiunea FMI se desfăşoară în conformitate cu angajamenteleasumate de Guvern în cuprinsul Scrisorii suplimentare de intenţieagreată cu Fondul la 10 martie. Această misiune are ca scopmonitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate deexperţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare aFMI, pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24ianuarie - 4 februarie 2011", se arată într-un comunicat alANAF.

ANAF precizează că misiunea vizează, totodată, asigurarea"suportului documentar" pornind de la buna practică internaţionalăîn domeniu necesar elaborării procedurii de analiză de risc care vaconduce la selectarea persoanelor fizice ce vor fi verificate,elaborarea unui proiect de organizare internă a structuriiresponsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale, încadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesarăinspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelorindirecte de control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO