Eveniment

O elevă din Cluj a câştigat concursul anual de traducere "Juvenes Translatores"

O elevă din Cluj a câştigat concursul anual de...

Autor: Alexandra Marcu

03.02.2016, 13:55 516

Comisia Europeană a anunţat astăzi cei 28 de câştigători ai concursului anual de traducere “Juvenes Translatores”, iar câştigătoarea din România este Roxana Maria Chiorean, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca.

La concursul organizat în luna noiembrie a anului trecut au participat peste trei mii de adolescenţi din 736 de şcoli din toată lumea. În total, 28 de elevi de liceu, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene vor fi premiaţi la Bruxelles pe 14 aprilie.

„Îi adresez felicitările mele elevei Roxana Maria Chiorean, care a reuşit să fie cea mai bună în condiţiile unei concurenţe acerbe pentru primul loc în România. În fiecare an, concursul Juvenes Translatores le oferă elevilor şansa de a-şi testa aptitudinile în domeniul limbilor străine şi de a-şi pune la încercare talentul de traducător”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Kristalina Georgieva.

Tema traducerilor a fost cooperarea pentru dezvoltare, iar elevii au putut alege oricare dintre cele 552 de combinaţii posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE. Câştigătoarea din România a tradus din engleză în română.

Limba română a fost utilizată şi în afara graniţelor României, elevul câştigător din Franţa, Florian Pesce, traducând din română în franceză.

Începând din 2007, Direcţia Generală Traduceri a Comisiei Europene organizează anual concursul Juvenes Translatores, cu scopul de a promova studiul limbilor străine în şcoli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO