Eveniment

O firma din Rasnov pregateste angajati cu bani de la UE

29.01.2010, 00:00 341

Compania de servicii de consultanta si formare profesionalaRedis Consult din Rasnov, judetul Brasov, va primi fonduri europenede peste 170.000 de euro pe parcursul a doi ani pentru organizareaa sase module de formare profesionala pentru 120 de medici siangajati de intreprinderi din Brasov.

"Proiectul prevede organizarea a sase grupe, a cate 20 depersoane fiecare care vor fi formate in domeniul tehnologieiinformatiei si comunica tiilor. Cursantii sunt atat angajati deintreprinderi, cat si personal medical", spune Tudorel Secarea,directorul general al Redis consult si managerul proiectului.

Proiectul "Programe de formare profesionala in domeniul TICpentru personalul medical si angajati" a fost depus in iulie 2008in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea ResurselorUmane (POS DRU), "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si aintreprinderilor". Proiectul a fost semnat in aprilie 2009 de canda inceput si implementarea care va dura doi ani. "Am format panaacum doua grupe de cursanti. Cursurile sunt gratuite si dureazatrei luni de zile, iar la sfarsit angajatii primesc o diplomaacreditata de Minsterul Educatiei si de Ministerul Muncii. Avemtrei traineri care predau aceste cursuri. Promovarea proiectuluis-a realizat prin materiale publicitare in presa locala, afise sidiscutii cu grupurile tinta", mai spune ma nagerul proiectului.

Firma urmeaza sa depuna opt cereri de rambursare pe parcursulcelor doi ani de implementare, pentru a-si recupera sumeleinvestite, avand in vedere ca procedura obtinerii fondurilornerambursabile este decontarea. "Am depus pana acum doua cereri derambursare si am primit 29.000 de euro. Suntem in cursa de a odepune pe cea de-a treia. Urmatoarea grupa o vom constitui in lunaaprilie."

Cofinantarea companiei este de 5% din valoarea cheltuieliloreligibile, adica circa 8.500 de euro. Redis Consult a avut in 2008venituri de circa 145.000 de euro si are cinci angajati.

Cine ia banii:

Compania: Redis Consult din Rasnov, judetul Brasov

Obiect de activitate: servicii de consultanta si formareprofesionala

Proiectul: "Programe de formare profesionala in domeniul TICpentru personalul medical si angajati"

Valoarea proiectului: 170.000 de euro

A primit pana acum: 29.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO