Eveniment

O industrie tot mai profitabilă pe o piaţă a muncii cu deficit: cele mai mari zece firme de recrutare şi-au majorat profiturile în 2018 deşi au angajat mai puţini oameni

O industrie tot mai profitabilă pe o piaţă a muncii cu deficit: cele mai mari zece firme de recrutare şi-au majorat profiturile în 2018 deşi au angajat mai puţini oameni

FLORIN GODEAN, countrymanager, AdeccoRomânia & Ungaria:Competiţia venitădin statele din Vesteste tot mai mare,astfel că existăangajatori şi dinElveţia carerecrutează angajaţiromâni, de lanecalificaţi până lamuncitori cu calificări înalte.

Autor: Adelina Mihai

21.06.2019, 17:05 518

„În 2018 piaţa serviciilor de recrutare ar fi putut creşte mult mai mult dacă ar fi existat candidaţi, însă a devenit din ce în ce mai greu să recrutăm, chiar dacă majoritatea companiilor au crescut salariile“.

Afacerile celor mai mari zece jucători din sectorul ser­vi­ciilor de recrutare au ajuns la peste 1,8 mld. de lei în 2018, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la companii şi de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Creşterile salariale din 2018 faţă de anul 2017 s-au reflectat în creşterea cifrelor de afaceri ale companiilor din industria noastră, chiar dacă numărul de angajaţi temporar din aceste companii a scăzut. Totodată, pe fondul deficitului de candidaţi, multe com­panii care foloseau muncă temporară au „internalizat“ o parte din angajaţii pe care anterior îi aveau ca temporar închiriaţi de la companiile de recrutare. Cele mai mari creşteri salariale au fost în zona industrială, aceştia fiind cei mai mari consumatori de muncă temporară“, a explicat Florin Go­dean, country manager al Adecco Ro­mânia şi Ungaria, liderul pieţei locale de recrutare. Grupul elveţian Adecco a înregistrat o cifră de afaceri de 417 milioane de lei în 2018, cu 3,4% mai mare decât în 2017.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO