Eveniment

O interceptare pierdută: cazul Kovesi - Mossad. Cine pe cine a ascultat?

O interceptare pierdută: cazul Kovesi - Mossad. Cine pe...

Autor: Gândul

07.04.2016, 09:38 1523
La o săptămână după ce propunerea reînvestirii pentru un nou mandat la DNA a Laurei Codruţa Kovesi a ajuns pe masa preşedintelui, în spaţiul public a explodat o informaţie care are toate ingredientele unei ştiri bombă: şefa anticorupţiei, spioni, Mossad, telefoane de ameninţare, conturi sparte. După o zi în care informaţiile s-au rostogolit una după alta avem: doi foşti ofiţeri ai serviciilor se informaţii israeliene, angajaţi acum ai firmei Black Cube, arestaţi; un comunicat al DIICOT în care se precizează că trei apropiaţi ai lui Kovesi - familie şi anturaj - au fost ameninţaţi şi le-a fost accesată ilegal corespondenţa electronică; un comunicat al firmei Black Cube care susţine că cei doi au fost solicitaţi de autorităţile române să investigheze acte de corupţie în instituţii, reuşind să facă „progrese importante”, potrivit Gândul. 
 

Cum s-au desfăşurat evenimentele?

07.00 La primele ore ale dimineţii informaţia că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost spionată de foşti agenţi Mossad se răspândeşte cu repeziciune în toată presa din România.

 09:44 Surse judiciare declară pentru Mediafax că asupra procurorului şef al DNA „s-au exercitat acte de hărţuire în vederea intimidării”, fiind intreprinse activităţi de spionare a comunicaţiilor, în special în rândul unor persoane apropiate. Iniţial, Kovesi ar fi sesizat instituţiile abilitate, după ce mai multe persoane din anturajul acesteia ar fi primit e-mailuri de intimidare, iar procurorii DIICOT au început investigaţiile, au precizat aceleaşi surse.
 

Citiţi articolul integral pe Gândul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO