Eveniment

O istorie de 200 de ani se va încheia începând de astăzi? Când toţi vorbesc de renaşterea pieţei tradiţionale, simbolul pieţei din Bucureşti – Oborul – are în ”coastă” cel mai nou mall din Capitală

O istorie de 200 de ani se va încheia începând de...
27.10.2016, 13:25 1984

Cel mai nou mall din Bucureşti s-a deschis în această dimineaţă lângă Piaţa Obor, una dintre cele mai vechi pieţe din Europa de Est, cu o istorie de peste 200 de ani.

În timp ce peste tot în Europa se vorbeşte despre renaşterea pieţei tradiţionale, cu un trend puternic de creştere al produselor bio şi al celor tradiţionale, apariţia unui nou centru comercial lângă o piaţă importantă ar putea duce la scăderea vânzărilor şi implicit la dispariţia pieţei.

Prima atestare documentară a Pieţei Obor datează din secolul al XVII-lea, când este pomenită în actele Mănăstirii Stelea sub denumirea de „Târgul de Afară”, numit şi „Oborul” sau „Oborul de vite”.

Veranda va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, la care se adaugă o zonă verde de 15.000 mp.  Principalele ancore ale proiectului vor fi hipermarketul Carrefour (10.000 mp) şi magazinul H&M (2.200 mp), alături de care se vor găsi peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele.

Printre brandurile de fashion ce vor fi prezente în Veranda se numără H&M, CCC, Deichmann, Piazza Italia sau Pimkie, alături de care se va afla şi retailerul german C&A, care va ocupa o suprafaţă de peste 1.600 de metri pătraţi. Altex, reţeaua naţională de electronice, electrocasnice şi IT&C, va deschide în centrul comercial un magazin de 600 de metri pătraţi.

Centrul comercial va avea o parcare de 1.200 de locuri şi un spaţiu verde de 15.000 de metri pătraţi, care iarna va găzdui un patinoar şi un târg de sărbători, iar vara este destinat relaxării şi petrecerii timpului liber.

Investiţia totală în acest mall este de circa 60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO