Eveniment

O misiune comună FMI-Banca Mondială-CE vine miercuri la Bucureşti pentru a doua evaluare din noul acord

Autor: Mediafax

18.07.2011, 12:05 111

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondialevine miercuri la Bucureşti pentru a doua evaluare a acorduluistand-by de tip preventiv, reprezentanţii instituţiilorinternaţionale urmând să analizele modul în care au fostîndeplinite reformele în prima jumătate a acestui an.

Misiunea îşi va încheia vizita pe 1 august, când vor fiprezentate concluziile într-o conferinţă de presă.

Oficialii instituţiilor internaţionale se vor întâlni cu membriai Guvernului, oficiali BNR, bancheri, reprezentanţi ai partidelorpolitice, sindicatelor, mediului de afaceri, şi societăţii civile,şi vor analiza reformele şi modul în care au fost îndepliniteţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a aprobatla finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tippreventiv, şi a pus la dispoziţia României a doua tranşă, de 481 demilioane de euro.

În luna martie, autorităţile române au decis să prelungeascăînţelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv în valoare de3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% dincota pe care o are România la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţiaRomâniei o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturispeciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400milioane de euro de la Banca Mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO