Eveniment

O nouă anomalie pe piaţa muncii: firmele au un „gentlemen’s agreement“cu angajaţii care pleacă pe timp de vară la muncă în străinătate prin care îi primesc înapoi după câteva luni

O nouă anomalie pe piaţa muncii: firmele au un...

Autor: Adelina Mihai

03.05.2019, 17:10 2061

Nevoia de personal din anumite sectoare i-a determinat pe angajatori să devină mai toleranţi, dezvoltând o nouă anomalie pe piaţa muncii: firmele din producţie îşi lasă o parte dintre angajaţi să plece la muncă în străinătate pe perioada verii, asigurându-i că îi primesc înapoi când se întorc.

Deficitul mare de personal, întâlnit în special în rândul angajatorilor din producţie din centrul şi din vestul ţării, a conturat o practică inedită care începe să fie din ce în ce mai des folosită de către angajatori: angajaţii îşi pot lua „concediu“ când vor să meargă să lucreze în străinătate şi să obţină, temporar, venituri mai mari.

„Una dintre anomaliile de pe piaţa muncii este înţelegerea angajatorilor cu pri­vire la dorinţa oamenilor de a pleca să lu­creze pentru câteva luni în afara ţării. Practic, angajatorii au «semnat» un «gentlemen's agreement» cu angajaţii, astfel încât aceştia să revină la locul de muncă după experienţa din străinătate. Astfel, angajatorul este fericit că angajatul se integrează imediat, fără a avea nevoie de perioadă de acomodare“, a ex­plicat Andrei Luca, operations manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group Ro­mâ­nia, care are aproximativ 2.500 de an­ga­jaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO