Eveniment

O nouă informare meteo de la ANM: Cod galben de viscol în 14 judeţe din ţară

O nouă informare meteo de la ANM: Cod galben de viscol...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

12.02.2019, 15:31 365

Meteorologii au actualizat, marţi, informarea meteo, anunţând precipitaţii moderate şi intensificări temporare ale vântului începând de marţi ora 15.00 până miercuri la ora 8.00. De asemenea, la munte este anunţat viscol.

Potrivit ultimei informări meteo, începând de marţi ora 15.00 până miercuri la ora 8.00 vor fi precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse se vor acumula cantităţi cuprinse între 10 şi 15 l/mp.

La munte şi în Transilvania vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă şi va continua să se depună strat de zăpadă.

În Moldova precipitaţiile vor fi mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina, treptat, ninsorile.

Temporar vântul va mai avea intensificări, cu rafale în general între 45 şi 55 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Codul galben de viscol, în vigoare până miercuri la ora 4.00, a fost restrâns la zona montană a judeţelor Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Vrancea şi Buzău.

În Munţii Banatului, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar rafalele vor depăşi 80 - 90 de kilometri la oră şi va fi viscol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO