Eveniment

O nouă instituţie este afectată de către COVID-19: ANAF recomandă interacţiunea la distanţă cu unitaţile fiscale

O nouă instituţie este afectată de către COVID-19:...

Autor: Departamentul Economic

09.03.2020, 17:11 452

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală recomandă contribuabililor să folosească  mijloacele de comunicare la distanţă, în relaţia cu Fiscul, în contextul epidemiei de coronavirus.  

„În contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reaminteşte contribuabililor cã obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţã”, a anunţat ANAF, luni, într-un comunicat.

Potrivit Agenţiei, contribuabilii care trebuie să depună declaraţii fiscale pot utiliza:

- Spaţiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenţiei, www.anaf.ro.

- Portalul www.e-guvernare.ro, pentru a depune declaraţiile online, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele/declaraţiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili şi prin fax sau servicii de curierat.

Contribuabilii care trebuie să efectueze plăţi o pot face prin Internet Banking sau prin www.ghiseul.ro, a mai anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Potrivit ANAF, persoanele care au nevoie de informaţii le pot obţine prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sau prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenţiei.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că lucrul cu publicul se desfăşoară în unităţile fiscale exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor”, se precizează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO