Eveniment

O nouă instituţie îşi suspendă activitatea: Parchetul General anunţă măsuri pentru limitarea coronavirusului

O nouă instituţie îşi suspendă activitatea:...

Autor: Departamentul Social

10.03.2020, 19:20 290

Activitatea de relaţii cu publicul şi audienţe în cadrul parchetelor se suspendă până la data de 30 martie, cu posibilitatea prelungirii suspendării şi va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor şi memoriilor prin corespondenţă, folosind mijloacele de comunicare electronice, transmite PG.

Conform Parchetului General (PG), în următoarea perioadă, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poştei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

„Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepţia personalului propriu şi a celui din instituţiile sistemului judiciar, de ordine publică şi siguranţă naţională, se va face numai după completarea unei declaraţii pe propria răspundere. În cazurile în care, din conţinutul declaraţiei menţionate anterior, rezultă vreuna din situaţiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului”, anunţă Ministerul Public.

Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităţilor procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil faţă de urgenţa cauzei, precizează sursa citată.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea şi igienizarea spaţiilor accesibile publicului şi birourilor personalului din sediile parchetelor, precum şi măsuri privind personalul propriu din cadrul Ministerului Public.

Potrivit bilanţului Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, 25 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO