Eveniment

O nouă izbândă a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti: Locul 1 la Engie Academic Challenge, de la Amsterdam

O nouă izbândă a Universităţii Petrol-Gaze din...

Autor: Daniel Lazar

27.05.2023, 07:00 266

Echipa Facultăţii de Ingineria Petrolului şi Gazelor (IPG), din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, s-a clasat vineri, 12 mai a.c., pe primul loc la competiţia EAC (Engie Academic Challenge), care s-a desfăşurat la Amsterdam, Ţările de Jos. Este vorba de 24 de studenţi ai IPG, din anii I, II, III, IV şi masteranzi.

Alături de echipa României, la ediţia EAC din anul acesta au concurat reprezentanţi din alte şase universităţi europene de prestigiu: Ţările de Jos, Belgia, Marea Britanie, Italia, Spania şi Portugalia.

Întrecerea propriu-zisă a avut două componente: Cel mai bun student din fiecare echipă şi Cea mai bună echipă. Pe parcursul a 26 de întrebări din domeniul energiei, studenţii ploieşteni au demonstrat că sunt cei mai buni, conducând în clasament de la început până la final. Astfel, Alina Andrei, studentă în anul III la IPG, a obţinut primul loc din echipa ploieşteană, iar trofeul EAC Engie Academic Challenge pentru cea mai bună facultate europeană din 2023 a revenit, aşa cum am mai menţionat, echipei Facultăţii de Ingineria Petrolului şi Gazelor (Lazăr Avram – Decan; Iuliana Gheţiu şi Silvian Suditu – prodecani).

De fapt, studenţii de la UPG Ploieşti nu sunt la primul trofeu european din acest an. În luna martie, cinci studenţi au obţinut locul 2 la concursul PetroBowl de la Zagreb, aceştia făcând acum parte şi din echipa câştigătoare de la Amsterdam. Performanţa lor remarcabilă consolidează poziţia de lider în domeniul energetic şi reflectă atât excelenţa academică, cât şi pregătirea de înaltă clasă pe care o oferă universitatea ploieşteană.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO