Eveniment

O nouă linie de medie tensiune va fi construită în Delta Dunării de Enel Distribuţie Dobrogea

O nouă linie de medie tensiune va fi construită în...

Autor: Cătălin Legănel

11.11.2015, 00:00 208

Enel Distribuţie Dobrogea realizează o amplă lucrare de modernizare a reţelei electrice de distribuţie de medie tensiune din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, construind o nouă linie de 20kV aeriană şi subterană de o lungime totală de peste nouă kilometri, se arată într-un comunicat al companiei.

"Prin intermediul acestor lucrări de modernizare, Enel vine în sprijinul comunităţilor locale oferind o mai mare siguranţă în alimentarea cu energie electrică, atât locuitorilor din această zonă, cât şi celor peste 20.000 de turişti care vizitează anual Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, areal aflat în patrimoniul natural UNESCO şi protejat prin convenţia RAMSAR. De asemenea, lucrările au fost realizate cu scopul de a oferi o mai mare protecţie celor peste 360 de specii de păsări care populează acest areal", se precizează în comunicat.

Prima etapă a lucrărilor s-a desfăşurat în perioada 15 iulie - 15 august şi a constat în construirea a 8,8 kilometri din noua linie de medie tensiune cu cablu aerian şi subteran.

Următoarea etapă a implicat trecerea unui cablu peste canalul Sfântul Gheorghe, pe lăţimea acestuia de circa 350 de metri, în zona Uzlina, în condiţii specifice având în vedere zona şi traficul naval. Conductoarele care traversează canalul sunt susţinute de doi stâlpi, de aproximativ 68 de metri înălţime, pe toată lăţimea canalului.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, cele aproximativ 1.400 de gospodării din arealul inclus în program şi cei care vizitează Delta Dunării vor beneficia de mai multă siguranţă în alimentarea cu energie electrică.

Valoarea estimativă a lucrărilor este de 2,1 milioane de lei.

Reprezentanţii Enel spun că această nouă linie de medie tensiune va fi funcţională până la finalul lunii noiembrie, pentru a putea prelua în buclă consumatorii alimentaţi din alte două linii de medie tensiune aeriene prin care se distribuie energie electrică către opt localităţi din zona de sud a Deltei Dunării.

"În caz de avarii în acestă zonă, prezenţa acestei noi linii va asigura realimentarea în cel mai scurt timp a oricăreia dintre aceste localităţi: Malcoci, Rusca, Maliuc, Licov, Partizani, Plopu, Dunăvăţ şi Murighiol. Construcţia acestei noi linii de 20kV oferă un plus de confort clienţilor prin reducerea semnificativă a întreruperilor în furnizarea de electricitate în caz de avarii, într-o zonă în care intervenţiile pentru remedierea defecţiunilor se efectuează cu mare dificultate. Totodată, lucrarea va creşte siguranţa în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi se desfăşoară cu sprijnul primăriilor localităţilor menţionate şi al Consiliului Judeţean Tulcea", se mai arată în comunicatul de presă al Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO