Eveniment

„O nouă mână de ajutor” pentru Ucraina: UE oferă sprijin militar Ucrainei de 500 de milioane de euro. Asistenţa acordată a ajuns la 3,1 miliarde de euro

„O nouă mână de ajutor” pentru Ucraina: UE oferă...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

17.10.2022, 18:06 2157

Consiliul Uniunii Europene a aprobat alocarea de asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro, ceea ce ridică la 3,1 miliarde de euro susţinerea în materie de securitate pe care Bruxellesul a acordat-o Administraţiei de la Kiev de la începerea invaziei ruse.

"Consiliul a adoptat astăzi măsuri suplimentare de asistenţă în cadrul Instrumentului European de Pace (EPF), pentru a susţine în continuare capabilităţile şi rezistenţa forţelor armate ucrainene. Prin această acţiune, Uniunea Europeană intensifică sprijinul pentru a ajuta Ucraina să îşi apere suveranitatea şi integritatea teritorială în cadrul frontierelor recunoscute internaţional şi pentru protejarea populaţiei civile de agresiunea rusă aflată în curs", anunţă Consiliul UE, într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

A şasea tranşă de 500 de milioane de euro va aduce contribuţia totală a Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului European de Pace la nivelul de 3,1 miliarde de euro.

"Mobilizarea a încă 500 de milioane de euro de către statele membre UE este o dovadă în plus că rămânem constanţi în susţinerea forţelor armate ucrainene pentru apărarea ţării de agresiunea ilegală care se amplifică. Noile atacuri generalizate asupra civililor ucraineni şi a infrastructurii civile sunt o dovadă în plus despre sfidarea totală de către Rusia a drepturilor omului şi a legislaţiei internaţionale. Uniunea Europeană va continua să susţină Ucraina cât va fi necesar", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO