Eveniment

O nouă modalitate de vaccinare: fără programare, pe baza bonurilor de ordine eliberate de fiecare centru de vaccinare

O nouă modalitate de vaccinare: fără programare, pe baza bonurilor de ordine eliberate de fiecare centru de vaccinare

Autor: Mediafax

04.05.2021, 14:43 79

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că de vineri ar putea fi introdusă o nouă modalitate de vaccinare, fără programare, pe baza bonurilor de ordine eliberate de fiecare centru de vaccinare.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00, până la ora 20.00, fără programare. Menţionez: persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru de la 8.00 dimineaţa până la 20.00”, a declarat marţi Valeriu Gheorghiţă.

Conform acestuia, prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au deja un loc ocupat şi trebuie să aibă vaccinul asigurat.

„Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Adică, un centru dacă are capacitate de vaccinare de 100 de persoane şi are 50 de persoane programate va elibera bonuri pentru 50 de persoane. Cei care se prezintă suplimentar pot să fie trecuţi pe o listă separată şi să se prezinte a doua sau a treia zi”, a precizat Gheorghiţă.

Acesta susţine că este posibil ca această modalitate să ducă la o creştere a numărului de doze irosite.

„În felul acesta vom merge pe o estimare medie a consumului, pe un interval de trei zile, însă fără să avem garanţii că numărul de doze distribuite vor fi consumate pe perioada intervalului de stabilitate al acestor doze”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

AFACERI DE LA ZERO