Eveniment

O nouă Ordonanţă de Urgenţă de la Guvern: Programul ”masa caldă în şcoli” va continua

O nouă Ordonanţă de Urgenţă de la Guvern: Programul...

Autor: Diana Grigore

09.11.2018, 11:53 536

Guvernul va adopta miercuri OUG pentru continuarea programului pilot „Masă caldă în şcoli”, în care sunt incluse 50 de şcoli, a anunţat la debutul şedinţei premierul Viorica Dăncilă. Una dintre modificările aduse programului este creşterea valorii pachetului pentru fiecare copil de la 7 la 10 lei.

„Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilot Masă caldă în şcoli, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită. Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 cât a fost până acum la 10 lei (...) O altă noutate introdusă prin acest act normativ pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale vizează trecerea de la an şcolar la an calendaristic”, a anunţat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că „bugetul alocat programului va creşte de la 30,7 milioane de lei la 46, 7 milioane de lei”.

Viorica Dăncilă a declarat că programul pilot are ca scop scăderea abandonului şcolar şi diminuarea absenteismului în şcoli.

„Această modificare contribuie la asigurarea continuităţii programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, anume scăderea abandonului şcolar, diminuarea absenteismului şi a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copiii a unei alimentaţii sănătoase”, a adăugat premierul.

Programul pilot „Masă caldă în şcoli” se demarează pentru al treilea an consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO