Eveniment

O nouă rectificare bugetară. Florin Cîţu: Următoarea rectificare va avea loc în a doua săptămână din noiembrie

O nouă rectificare bugetară. Florin Cîţu: Următoarea...

Autor: Dorin Oancea

02.11.2020, 14:33 120

Următoarea rectificare bugetară va avea loc în a doua săptămână din noiembrie, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor a primit nevoile ordonatorilor de credite, a anunţat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Ministrul spune că ţinta este de menţinere a deficitului bugetar anunţat la precedenta rectificare, de 8,6% din PIB, iar priorităţile vor fi sănătatea şi investiţiile.

În context, Cîţu a anunţat că Finanţele nu iau în calcul, în scenariile cu care lucrează, un „lockdown” în economie. „Economia trebuie să funcţioneze, aşa vom avea surse de finanţare pentru proiecte”, a spus ministrul.

Cîţu spune că economia îşi va reveni din trimestrul al treilea al anului, fapt confirmat şi de agenţiile de rating Fitch şi Moodys, care au menţinut recent ratingurile României. „Ambele agenţii spun că revenirea economiei este certă din trimestrul al treilea”, a spus ministrul.

Cîţu mai spune că statul s-a împrumutat mai ieftin în lunile septembrie şi octombrie faţă de aceleaşi luni din anul trecut. În septembrie şi octombnrie 2019 guvernul de atunci s-a împrumutat la o dobândă de 3,9%, în timp ce în prezent dobânzile au scăzut la 3,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO