Eveniment

O nouă rundă: Transportatorii anunţă proteste ample în Bucureşti şi în ţară, în februarie

O nouă rundă: Transportatorii anunţă proteste ample...

Autor: Departamentul Economic

29.01.2019, 11:34 518

În plină dezbatere a modificărilor legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivel european şi în contextul în care România deţine preşedenţia Consiliului Europei, Guvernul refuză dialogul cu FORT, federaţia transportatorilor anunţând ample manifestări în Piaţa Victoriei, în 21 februarie.

Un comunicat al federaţiei transportatorilor spune că transporturile autohtone au avut un aport semnificativ în balanţa de plăţi a României, cu circa 6 miliarde de euro contribuţie. În acest context, arată comunicatul, solicitările FORT de a se întâlni cu reprezentanţii Guvernului României nu au primit un răspuns favorabil, cu toate că agenda discuţiilor este una extrem de importantă pentru viitorul transporturilor rutiere. Ca urmare a acestei situaţii, FORT anunţă ample mişcări de protest în a două jumătate a lunii februarie, într-o ultimă încercare de a sensibiliza membrii Guvernului să accepte dialogul.

FORT a transmis Guvernului României o adresă oficială în vederea organizării urgente a unei întâlniri în cadrul căreia să se discute următoarele revendicări extrem de importante: dezvoltarea responsabilă a infrastructurii de transport şi respectarea termenelor lucrărilor contractate; renunţarea de la 1 februarie 2019 la supraacciza aplicată carburanţilor; constituirea urgentă, împreună cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, în cadrul Guvernului, pentru monitorizare şi intervenţie legislativă la nivel european; modificarea urgentă a legislaţiei transporturilor pentru combaterea activităţilor ilegale din domeniu; anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activitătilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011

Din cauza faptului că nici până la această data, Guvernul nu a dat curs solicitării de dialog, conducerea FORT a decis reluarea protestelor la nivel naţional, începând cu organizarea unei ample manifestări în Piaţa Victoriei, în data de 21 februarie. La protest vor participă reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor de transportatori membre FORT, ce se vor deplasa la Bucureşti cu mijloace de transport mărfuri şi pasageri, oprind activitatea pentru o perioadă nedeterminată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO