Eveniment

O nouă surpriză de la ANAF: Cum arată şi ce presupune noul Formular 107. Cine trebuie să îl completeze şi să-l depună

O nouă surpriză de la ANAF: Cum arată şi ce presupune...

Autor: Dan Straut, Mediafax

28.06.2018, 15:54 2551

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat joi, pe site, un proiect normativ care conţine modelul şi conţinutul Formularului 107 „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”.

„Prin art.56 alin. (1^1) din Codul fiscal, s-a dat dreptul şi contribuabililor care sunt plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor să efectueze sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr.3 2/1994 pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat”, se arată în referatul de aprobare a viitorului act normativ.

Totodată, „a fost instituită obligaţia contribuabililor care efectuează sponsorizări să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor. Prin acelaşi act normativ, s-a reglementat şi obligaţia plătitorilor de impozit pe profit care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat sau acordă burse private să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private, aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective”, menţionează ANAF.

Modelul şi conţinutul Formularului 107 a fost elaborat „în vederea îndeplinirii de către plătitorii de impozit pe profit, respectiv plătitorii de impozit pe veniturile microintreprinderilor, a respectivelor obligaţii declarative”, se mai arată în documentul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO