Eveniment

O nouă ţintă: Procurorii DNA au descins la Primăria Timişoara şi au solicitat documente de la Direcţia de Urbanism

O nouă ţintă: Procurorii DNA au descins la Primăria...

Autor: Adriana Mit

10.06.2019, 11:45 220

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Primăriei Timişoara, şi au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autoritzaţii şi certificate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat, luni, mai multe documente de la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Timişoara.

Conform primelor informaţii, anchetatorii sunt interesaţi de actele care au stat la baza emiterii unor certificate de urbanism şi, ulterior, a unor autorizaţii de construire.

Asta în condiţiile în care există diferenţe în ceea ce priveşte regimul de înălţime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timişoara.

Întrebat de către corespondentul MEDIAFAX ce documente au solicitat procurorii DNA, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat: „circa zece autorizaţii de construcţie şi certificatele de urbanism conexe".

Săptămâna trecută, primarul Timişoarei a emis o notă internă adresă angajaţilor din cadrul Direcţiei de Urbanism. Nicolae Robu le cerea acestora să nu mai solicite atât de multe acte pentru emiterea documentelor de autorizare.

„În loc să se dea un minim de avize, cele pe care le impune legea şi unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerinţe. Şi atunci le-am dat o notă internă, acum câteva zile, prin care le-am atras atenţia că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competenţă, cu consecinţele de rigoare. Atâta tot. Urmează să mă consult cu specialiştii ce tematică să fie prevăzută pentru test. Evident, cunoştinţe de urbanism, cunoştinţe de legislaţie. Ni se întâmplă ca nouă înşine, ca municipalitate, când vrem să facem creşe, grădiniţe, şcoli, parcări, drumuri, poduri, pasaje, nouă înşine să ni se îngreuneze viaţa cu tot felul de cerinţe, de parcă am face ceva în interes personal, toate sunt de interes public”, declara Nicolae Robu, în cadrul unei conferinţe de presă, în urmă cu câteva zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO